Nyheter

Revmatiker-leder på Elverum-besøk

20/09 15:47

Torsdag den 16. september hadde Elverum besøk av leder Svein Dåvøy i Norges Revmatikerforbund. Han ville møte lokale foreninger i Hedmark for å høre hva de hadde på hjertet.

Møtet ble avholdt på Elgstua i Elverum og representanter for Elverum Revmatikerforening, Hamar Revmatikerforening, Hamar og Omegn Bechterewforening, Ringsaker Revmatikerforening, Trysil Revmatikerforening og Rena og Omegn Revmatikerforening orienterte forbundslederen om deres virksomhet. Det var ikke bare positive ting Svein Dåvøy og fylkessekretær i NRF, Marit Lindstad (bildet) fikk høre:

_ Vi sliter med å rekruttere nye medlemmer og det gjør ikke rekrutteringsarbeidet lettere ved at NRF har leid inn svært aggressive telefonselgere for å selge lodd. Dette sliter på tilliten i lokalsamfunnet, sa flere representanter til forbundsleder Dåvøy.

Dåvøy ville ha direkte beskjed og orientering om konkrete tilfeller og understreket betydningen av de inntektene dette salget gir:

_ Uten inntektene fra loddsalg måtte vi si opp flere av de ansatte. Men det betyr ikke at salget skal skje med ufine metoder. Det vil vi ha oss frabedt. Derfor er det så viktig at dere gir beskjed om dette, sa en indignert forbundsleder.

Han ville ha fokus på både loddsalg og rekrutteringsarbeidet.

_ Vi er "bare" om lag 40.000 medlemmer og det finnes over 300.000 revmatikere i Norge. Antall medlemmer er grunnlaget for den støtten vi kan få fra ulikt hold og det er med på å sikre det økonomiske fundamentet. Derfor bør vi øke medlemsantallet betydelig. Istedet mister vi hele tiden medlemmer, sa Dåvøy.

Av de sakene som han mente var viktigst, var det jobb for å øke varmtvannstilbudet rundt omkring i landet.

_ Legg press på politikerne. Heis fanen høyt og krev varmtvannsbasseng. Det er folkehelse for revmatikere og mange andre sykdomsgrupper, sa forbundsleder Svein Dåvøy til de frammødte revmatikerforeningene i Hedmark.


Nyheter

Elverum revmatikerforening, Tlf: 454 63 180. Epost: elverum.he@revmatiker.org